-Syrisk gullhamster-


Lengde: 15 - 20 cm
Vekt: 120 - 220 gram
Alder: 2 - 3 år

Generelt:

Syrisk hamster er den største arten av de tamme hamsterartene. På grunn av dens store størrelse og milde vesen er den gjerne enklere å håndtere og temme, som kan antas å være årsaken til at den er den mest populære hamsterarten i Norge.

Syrisk hamster er den hamsterarten med mest variasjon i utseende, både med tanke på farger, mønster/avtegn og hårlag. På grunn av de mange ulike utseendene denne hamsterarten kan ha så har det oppstått flere fengende kallenavn som i prinsipp kun er brukt som salgstriks. De mest vanlige navnene som blir brukt er gullhamster, pandahamster, teddyhamster og angorahamster. Dette ikke er egne hamsterarter, men mer en beskrivelse av noen av de mange utseendene den syriske hamsteren kan ha.

Den syriske hamsteren er veldig territoriell av seg, hvilket innebærer at den alltid skal bo alene. Ute i naturen bor den også alene og møter artsfrender kun ved sjeldne tilfeller som paring. I det fri bor den syriske hamsteren i lange underjordiske ganger hvor den lager seg hi og matlager, og disse instinktene kan også ses hos den tamme syriske hamsteren som kommer til uttrykk ved graving og hamstring.

Den syriske hamsteren trenger et stort bur å boltre seg på, først og fremst fordi den er stor i størrelse selv, men også fordi den er aktiv og leken. Utenfor buret er den syriske hamsteren nysgjerrig og frempå, den elsker å utforske nye ting og steder.


Info hentet fra Norsk Hamsterklubb